Wie is Wijnand de Lang

Ik ben Wijnand, geboren in 1959 in Eibergen, en inmiddels al heel wat jaren getrouwd en gelukkige vader van twee zonen en een dochter.

Tja hoe raak je met het radiovirus besmet...

Begin jaren '70 luisterde ik naar de toenmalige zeezenders Veronica, Caroline en Radio Noordzee. Destijds nog met de buizenradio, pure nostalgie! Radio had iets magisch in die tijd en Hilversum 3 bestond nog niet (of nauwelijks). Met het einde van de zeezenders -vanwege het van kracht worden van de anti-piratenwet- schoten de landpiraten als paddenstoelen uit de grond.

Na wat geknutsel met zenders, ben ik met een aantal vrienden in 1977 begonnen met het verzorgen van uitzendingen op de middengolf, Radio Mustang in de Achterhoek was een feit. Met de groei van het aantal luisteraars werd de 'oppakfrequentie' ook steeds hoger. Besloten werd. het was begin jaren tachtig, te switchen naar de FM en een andere naam te kiezen. Radio Achterhoek was geboren. Tot medio jaren tachtig het doek viel en ieder zijn eigen weg ging.

In de periode 1977-1987 met zowel een eigen drive in show als in meerdere bar-discotheken in het oosten van het land gedraaid. Eind jaren negentig werd ik door o.a. Herbert Wentink benaderd om bij de lokale omroep Berkelland FM in Eibergen samen met hem een programma te maken. Heel wat anders dan wat ik gewend was, maar... het klikte! Een aantal jaren hebben wij dat overigens met veel plezier gedaan. Na de fusie met een andere lokale zender bleek dat wij een andere kijk op radio maken hadden, tijd voor wat anders.

Radio Monique 963 o.l.v. Peter van Velsen en Ad Roberts begon in 2009 met internetradio. Herbert en ik sloten ons hier bij aan en maakten daar, eerst op vrijdag en later op de zondagmiddag ons programma. Vanaf de zomer van 2011 maken Herbert en ik deel uit van het team van Extra Gold en verzorgen wij het programma DRIE OM DRIE NOSTALGIE elke maandagochtend van 10:00 tot 12:00 uur.

E-mail: