Luister via Extra Gold Player Luister via Windows Media Player Luister via TuneIn Luister via Winamp Player Luister via Real Player Luister via iTunes

Lijsten van 40 jaar geleden met Peter en Bert Geplaatst op
15-07-2019
Tweet dit nieuws

Klik hier voor de lijsten

In de HISTORISCHE ZATERDAGMIDDAGGEBEURTENIS van 20 juli de Top 40 met
Peter Hoogwerf en de Tipparade met Bert van der Laan van 21-07-1979.

Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 09:00 tot 10:00 uur. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. 20 juli 1974 met "De Beuk er in" over het afwijzen van de zendtijd-aanvraag in het publieke omroepbestel door Rob Out op Radio Veronica staat deze zaterdag op het menu. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan). Tot eind augustus presenteert Gerrit Lettinck in FORZA, elke zaterdagmiddag tussen 12:00-13:00 uur "Het Geluid van de Zeezenders"! Daarna presenteert Peter Hoogwerf vanaf 13:00 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1979. Vanaf de Noordzee klonk nog steeds het geluid vanaf de MV Mi Amigo. Zowel in het Nederlands als in het Engels wisten de jocks op The Old Lady nog steeds een aanzienlijk publiek te bekoren. Vanaf de Magdalena klonk eveneens muziek, onder de naam Mi Amigo 272 en Gerard van Dam had Delmare in de lucht, wel met het zwakste signaal (en het minste budget) van de toenmalige zeezenders. In Hilversum waren de TROS en zeker Veronica veruit favoriet bij luisteraars 'met zeebenen'. De hoogste nieuwe in de Top 40 was op nummer 19 Donna Summer met 'Bad girls'. In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16:00 uur het motto "Even terug naar toen". De complete Tipparade van week 29 1979 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold, ook de soms bijkans vergeten of bescheiden tipnoteringen geven kleur aan de complete beleving van de tijd van toen. Met gewoon alle singles vanaf het originele vinyl uit het singles-archief van- en met Bert van der Laan.
Overige hitparades dit weekend:
Op zondag om 20:00 uur de Nonstop 80's TOP 40 van 18-07-1981 met Dave Roest en
tussen 21:00 en 23:00 uur de LP Top 20 met Pieter Oele van 21-07-1979.


Het geluid van de zeezenders Geplaatst op
09-07-2019
Tweet dit nieuws

Het geluid van de zeezenders

31 augustus is het 45 jaar geleden dat Radio Veronica en Radio Noordzee de uitzendingen vanaf zee moesten staken. Muzikale herinneringen uit de roemruchte periode van deze historische en indrukwekkende radiostations die uitzonden vanaf de zendschepen Norderney en Mebo II. Het Geluid van de Zeezenders met de muziek, tunes, jingles, radiospots en actie promo's. Daarbij natuurlijk alle bekende, maar ook minder bekende reclamespots. En dat allemaal in studiokwaliteit! In de eerste uitzending in een reeks van zeven, zijn er op zaterdag 13 juli de Veronica actie-jingles met daarbij de songs die ervoor gebruikt werden. En daarvan is een groot deel van deze bekende jingles, in studio-stereo kwaliteit!

Tot eind augustus presenteert Gerrit Lettinck elke zaterdagmiddag tussen 12:00-13:00 uur "Het Geluid van de Zeezenders" in FORZA!


Overal luisteren naar Extra Gold via TuneIn Geplaatst op
08-01-2014
Tweet dit nieuws


Radio Extra Gold is óveral te ontvangen via TuneIn.

Of je nu luistert via een smartphone (iPhone, Android, Windows, Blackberry), tablet (iPad, Android, Amazon), smarttv (Samsung, Panasonic), webradio (Logitech) of in de auto (Chevrolet, Ford, Tesla), je favoriete radiostation is óveral te ontvangen via de TuneIn App (download 'm hier). Zoek naar Radio Extra Gold en sla 'm op bij je favorieten!


Ben JIJ al lid? Geplaatst op
16-09-2013
Tweet dit nieuws

LIKE onze Facebook pagina!


| E-mail:  |   |  |