Wie is Ron van der Tuijn


Ron zag het daglicht op 3 januari 1954 en zong vanaf jonge leeftijd (volgens zijn ma) met de radio mee. Was dat wellicht een voorbode?

Feit is wel dat hij verbaasd was toen familie hem vertelde dat er een boot op de Noordzee lag waar muziek vanaf kwam. Dit liet hem niet meer los en vanaf dat moment was hij radio-verslaafd en luisterde er veel naar. Het duurde tot 1979 voordat hij zelf een zendertje in elkaar liet knutselen om te kunnen uitzenden.

Daarna kwamen andere zenders om de hoek kijken als Radio Star, Atlantis Leiden, Centraal en een beetje Hofstad. Mooie en spannende tijden, maar al snel kwamen er ook lokale omroepen als Lokatel en Omroep Rijnland waar ik met veel plezier meestal allerlei gouwe ouwe programma's mocht maken. Sinds begin jaren 90 DE VINYLCLUB voor Midvliet FM in Leidschendam. En nu dus Extra Gold waar ik diezelfde VINYLCLUB ook mag presenteren, wel voorlopig even aangepast richting de 60er jaren. Leuk om daar nu ook programma's te kunnen maken. Er zijn veel zenders te beluisteren op het internet. Maar Extra Gold springt er uit. Eindelijk weer een radiostation waar ik zelf met plezier de hele dag naar kan luisteren!

DE VINYLCLUB is te beluisteren op zondagmiddag van 13:00-15:00 uur.


E-mail: