Wie is René van Elst

Veertig jaar geleden werd Radio Lelystad geboren.
Met Mart Walther, vriend voor het leven, begonnen wij in de nacht en later ook overdag op zondag met een illegaal radio station dat uitgroeide tot een populair beluisterd station. We hadden geen concurrentie van de VPRO die op zondag een waardeloos programma bracht.

Als je één keer in Lelystad bent geweest, dan weet je dat er een straalverbindingstoren staat. Daar werd namelijk met antennes ook WRD2 ontvangen. En met een stentor (zender 5 watt) drukten we compleet het signaal weg. Ik heb een dikke vijf jaar gedraaid en in die tijd waarin ik deelnam, werden we twee keer gepakt door de toenmalige Radio Controle Dienst.

Ik verhuisde weer terug naar Amsterdam terwijl Radio Lelystad gewoon door ging. Echter op een bepaald moment werd ik gebeld door de Belastingdienst van Lelystad. Of ik maar even wilde komen want ze hadden in een platenzaak bij een eigenaar thuis een nota gevonden waar mijn naam op stond met reclame voor Radio Lelystad. Gelukkig liep het wel met een sisser af, al waren wij er niet blij mee omdat ze een nacalculatie wilden maken van de BTW en dat als we het nog een keer deden 10.000 euro boete zouden krijgen. Alle leden van Radio Lelystad waren de dupe hiervan, want een toenmalige redactie medewerker werd namelijk ook opgeroepen.

Daarna heb ik een tijdje niets gedaan, maar het virus van toen begon toch weer op te spelen, waardoor ik dus weer radio ben gaan maken op verzoek van Mart Walther. Elk jaar gaan wij nog één keer gezamenlijk eten waarbij de mooie verhalen allemaal weer boven komen.

PLATENPRAK met Rene van Elst

Nu zit ik gemiddeld op 21 radiostations met een 2 uur durend neutraal syndicate programma in de Benelux en vanaf 17 december officieel bij Radio Extra Gold.
Luister nu lekker naar Radio Extra Gold want daar presenteer ik PLATENPRAK op maandag, dinsdag en woensdag van 12:00 tot 13:00 uur.

Website: www.renevanelst.nl

Kijk ook eens op deze Facebook pagina van de piraat Radio Lelystad.

E-mail: