Wie is Pieter Oele"Als grote fan van 'radiopiraat' Veronica is het altijd een jongensdroom geweest om DJ te worden. Vanaf april 2004 werd die droom werkelijkheid, toen ik op Radio 192 mijn radiocarriere begon met het programma Club 192."


"In het begin van de jaren zeventig ben ik bewust naar muziek gaan luisteren. Op de Noordzee lag nog het Veronica-schip. De stijl sprak me erg aan, met diskjockeys als Rob Out en Lex Harding. Die kwamen bij wijze van spreken als vrienden dagelijks over de vloer. Tijdens het huiswerk maken had ik altijd de radio aan. Zoals Bart van Leeuwen vele jaren later, zou constateren, was ik echter een paar jaar te jong om zelf DJ te kunnen worden."

Na het winnen van een prijsvraag werd Pieter uitgenodigd in de studio. Deze eerste ontmoeting met Sieb Kroeske kreeg follow up en zo had hij van mei tot augustus 2004 elke woensdagavond zijn eigen programma. Zijn muziekkeuze omschrijft hij als "LP-tracks uit de jaren 70 en 80, verrassende ritmes en mooie melodielijnen. Classic rock, zeg maar." En hij noemt helden als Beatles, Pink Floyd, Fleetwood Mac, David Gates, Donald Fagen, Moody Blues en Colin Blunstone.

Nadat Radio 192 in augustus 2004 moest stoppen omdat zij geen etherfrequentie hadden kunnen bemachtigen, is Pieter korte tijd samen met Marianne van Sinderen actief geweest op Radio Wieringermeer met "The Wall of Sound". Toen in maart 2005 veel van de oud-collega's van Radio 192 begonnen met het internetstation Radio Mi Amigo 192, kroop het bloed waar het niet gaan kon, en heeft Pieter dat jaar elke vrijdag zijn Café 192 op dit station gepresenteerd.

Aansluitend kwam van 2006 tot 2010 Radio Popular, waar Pieter op de inmiddels vertrouwde vrijdagavond zijn programma 'Met Kraak en Smaak' presenteerde.

En nu het geluid zoals het ooit begon op Radio 192, iedere zondagavond vanaf 20:00 één of twee uur op Extra Gold: de allerbeste album tracks (en soms een uurtje meer).
Voor elke radioliefheb(st)er voor wie het weekend niet lang genoeg kan duren!

E-mail: