Wie is Herbert Wentink

Ik ben Herbert Wentink, geboren op 2 december 1966 in Lochem.

Als liefhebber en verzamelaar van muziek bij voorkeur op vinyl ga ik regelmatig naar de grotere platenbeurzen zoals in Utrecht en Rosmalen en zoek jaren 50 singles voor in onze Wurlitzer 1900 jukebox. LP's van the Shadows en aparte versies van top 40 hits op singles en maxi singles. Mijn muzikale voorkeur gaat uit naar Amerikaanse hits uit eind jaren 50, Top 40 hits uit de jaren 60,70 en begin 80.

Beste plaat aller tijden: Lamont Dozier met Going back to my roots in de lange 12" versie.

Mijn aandacht ging al vroeg uit naar de muziek van de vrije radiozenders en ben met het zeezendervirus besmet toen ik op vakantie was in Friesland en de testuitzending hoorde van Radio Paradijs. Toen Radio Caroline in de jaren 80 ging uitzenden vanaf The Ross Revenge en Radio Monique met Nederlandstalige uitzendingen vanaf datzelfde zendschip begon, stond hier de ontvanger dagelijks op de middengolf afgestemd. Later pikte ik ook regelmatig luisteruurtjes mee van zeezender Laser 558.

In de jaren 80 was ik actief als medewerker van een etherpiraat en was vanaf de oprichting begin jaren 90 lid van de lokale omroep Berkelland FM in Eibergen als technicus en programmamaker. Ik maakte bij die omroep met onder andere Wijnand de Lang diverse programma's totdat er een samenvoeging kwam met een andere zender en het steeds duidelijker werd dat wij andere ideeën hadden dan de rest, was het tijd voor wat anders.

Radio Monique 963 o.l.v. Peter van Velsen en Ad Roberts was in 2009 actief als internet radiozender. Wijnand en ik sloten ons daarbij aan, maakten daar op vrijdag en later op zondagmiddag ons programma. Ik verzorgde mede de muziek in de uitzend computer en regelde op de valreep ook nog een kabelfrequentie voor een groot deel van Gelderland.

Vanaf de zomer van 2011 maken Wijnand de Lang en ik deel uit van het team van radio Extra Gold en maken we samen het programma 3 OM 3 NOSTALGIE, elke maandagochtend van 10:00 tot 12:00 uur op dit leuke radiostation.

E-mail: