Wie is Eimbert van den Oetelaar

Eimbert van den Oetelaar, geboren op 16 maart 1952 in Veghel (NB).
Al op jeugdige leeftijd kwam ik in aanraking met muziek op de radio. Ik kan me nog goed herinneren dat ik met zo'n klein transistorradiootje naar radio Luxemburg luisterde. Later werd dat Radio Veronica.

In 1971 hadden mijn vriend en ik samen een discotheek die wij "The Paradise Drive In Show" noemden. Wij verzorgden toen op de zondagavond de muziek voor meer dan 500 jongeren in een jongeren-sociëteit.

De jongeren waren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Elke week schreven wij een krantenartikel over die zondagavond voor de lokale krant. Zo konden de ouders lezen wat hun kroost bezighield. Ook bezochten wij iedere week onze vaste platenwinkel voor de nieuwste singles. Daarnaast verzorgden wij ook nog de muziek voor de carnaval, feesten en partijen.

Wat eerder, eind 1969 begin 1970, kreeg ik interesse in de Country Muziek in het algemeen en de liedjes en stem van Jim Reeves in het bijzonder. Sinds die tijd ben ik zijn muziek gaan verzamelen en dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik, met behulp van onze internationale Jim Reeves vriendengroep, al zijn muziek op een originele geluidsdrager heb weten te bemachtigen.

Een grote wens was om de vrouw van Jim Reeves, Mary Reeves, te ontmoeten. In april 1995 werd dat werkelijkheid en heb in Nashville, in het Jim Reeves museum, een persoonlijke ontmoeting gehad met Mary Reeves.
Ook andere country artiesten vond ik interessant en dat resulteerde in de aanschaf van een hele boel albums die ik van hen kocht. En dat komt nu mooi uit voor ons Extra Gold country programma "Country Star Meeting".

Dit programma is te horen op de vrijdagavond tussen 21:00 en 22:00 uur met platen veelal uit mijn eigen collectie. Via via kwam ik door een Elvis programma met Fred van Veen in contact.
Dat was in de tijd dat Radio 227 nog actief was. Samen met Fred en de nodige voorbereiding is toen het Jim Reeves programma "The Velvet Voice" op Radio 227 gekomen. Het doel was meer Jim Reeves muziek op de radio gedraaid te krijgen. Dit hebben we ook bereikt, getuige de noteringen in de begintijd van de top 2000 en nog steeds in de Evergreen top 1000.

Later toen het radio station 227 ophield te bestaan, is Radio Extra Gold via Fred in beeld gekomen en sinds enkele jaren is hier iedere vrijdagavond van 22:00 uur tot 23:00 uur een Jim Reeves programma te beluisteren. Mijn 'werk' voor "The Velvet Voice" en "Country Star Meeting" was aanvankelijk de muziek uitzoeken en de daarbij behorende teksten schrijven alsmede de techniek verzorgen. Daar is nu de presentatie bijgekomen en mag ik graag uw gastheer zijn op de vrijdagavond bij Extra Gold!

Websites: Facebook:

E-mail: