Wie is David Roest

Ik ben David Roest, 36 jaar en binnen het Extra Gold team vermoedelijk de jongste.

Eind jaren 80 begon ik actief met radio luisteren en de volle Veronica vrijdag had al snel mijn voorkeur. TDK C90 bandjes aanschaffen en iedere vrijdagmiddag luisteren naar de Top 40 met Lex Harding en later Erik de Zwart. Die Top 40 werd mijn favoriete programma en ik haalde bijna wekelijks het gedrukte exemplaar en kocht de nodige singles.

In 1996 mocht ik voor het eerst aan de slag bij een lokale omroep net buiten Nijmegen. M.O.S. Radio. Daar ging ik al snel (niet verwonderlijk) een hitparade presenteren. De M.O.S. Top 30. Dit bleef ik doen tot 1999 en in dat jaar maakte ik de overstap naar Radio Nijmegen. Ook daar wederom een hitparade. Dit ging zo door tot 2001. Vervolgens ging de microfoon voor een lange tijd de kast in.

Het radiobloed bleef echter stromen en in 2009 kwam ik contact met internetstation Future FM waar ik tot eind 2012 drie programma's presenteerde: Chart History (een soort Top 40 hitdossier), XXL (ode aan de soulshow met alleen maar 12 inches en speciale mixen) en (hoe kan het ook anders) een hitparade, de Future Top 25. Dit station hield op te bestaan maar ik ben nog wel jingles en openers blijven produceren voor mezelf of eventuele toekomstige radio ondernemingen. Via de offshore fora zag ik wekelijks een update voorbij komen van Radio Extra Gold met daarin een 80's nonstop 40.

Dat sprak mij onmiddelijk aan en nu draai ik dus iedere zondagavond in het hitparadeweekend (een herhaling van) de NONSTOP 80's TOP 40. Tussen 19:00 en 20:00 uur hoor je de grootste Top 40 hits uit de jaren 1980 - 1989. En zo nu en dan nét even een speciale single-versie ertussendoor.
Voor dat beetje EXTRA!