Wie is Ad Roberts

Ik ben tijdens mijn studiejaren op 17 jarige leeftijd begonnen als panel-operator, zeg maar de technicus, van Greame Gill voor zijn programma's vanuit de Caroline Studio in Amsterdam. Daarnaast heb ik diverse keren aan boord gezeten om daar de Mi Amigo spoelen te draaien en heb zelfs een paar keer mogen invallen voor een gemiste tape. Na mijn schooltijd ben ik professioneel als DJ gaan werken en kwam terecht in Sneek.

Na enkele jaren kreeg ik de kans om in Australië het vak DJ (en radio in het bijzonder) wat verder uit te diepen op de Announcers Academy (tegenwoordig de Australian Film Television and Radio School). Na 7 maanden keerde ik terug in Nederland om niet veel later voor de Nederlandse Caroline aan boord van de Mi Amigo te gaan werken. Maar nadat het schip gezonken was, moest ik mijn toevlucht weer nemen tot het werk in discotheken.

Daarna kwam de Ross Revenge en op dat schip heb ik de Nederlandse studio's ingericht, maar moest door slecht weer blijven en was daarmee weer een baan kwijt. Toen Radio Monique begon met uitzenden, mocht ik na een hevig slaaptekort de volgende dag weer naar huis. Ik heb het een aantal jaren volgehouden op de Noordzee en denk er met veel goede gevoelens aan terug.

E-mail: